Med vind i seglen

DWS 027
DWS 026

Skolans kock och skolköket

Vi är stolta och glada över att ha David Gentry som professionell kock tillika kökschef här på skolan. David, som tidigare har drivit egna hotell, restauranger och cateringföretag både i England och i Sverige har också omfattande erfarenhet av arbete i skolkök.

David är engelsman och förutom i Sverige och England har han även arbetat i Australien och USA. Ett brett kontaktnät med olika matkulturer, många resor med studiebesök för att utbyta matinspiration och en unik känsla för smakkombinationer gör Davids mat så extra god och omtyckt.

Skolan väljer sina råvaror med noggrannhet och fokus är ekologiskt. Stockholms stads livsmedelskontroll har vid sina inspektioner gett skolans kök mycket beröm för professionell livsmedelshantering och duktig kock. Avgörande detaljer i sammanhanget är exempelvis att under faten i salladsbuffén finns kylplattor så att maten håller sig fräsch. Vi håller oss alltid uppdaterade vad gäller Livsmedelsverkets information och rekommendationer.

Matsalen

Skolan har en matsal för upp till 100 personer. I matsalen skapar David en fin stämning med hjälp av levande ljus och årstidsdekorationer. De yngre eleverna serveras av personalen och de större får hämta sin mat själv.

Maten

Lunchmaten består i regel av soppa och en varmrätt. Då skolan har många vegetarianer finns varmrätten vid behov i två olika varianter. Därutöver serveras en stor salladsbuffé med 30 – 40 olika rätter. Specialkost lagar David separat för elever som behöver det enligt läkarintyg.

Mellanmål på fritidshemmet serveras också i skolan och består av klassiska svenska mellanmålsrätter inklusive frukt. På fredagar är det mellanmål utomhus, oftast korv med bröd.